Μάντεψε τι : διάβασε τις ερωτήσεις, άνοιξε τα παράθυρα και μάντεψε τι - Gilvan-Cartwright, Chris; Ηλιοπούλου, Μαρία (Μάντεψε, 2004)
Τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τις μεγάλες μηχανές! Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει, μέσα από την προσεγμένη εικονογράφησή του, δέκα πολύ γνωστά οχήματα στους χώρους λειτουργίας τους! Τα "παράθυρα" σε κάθε σελίδα δίνουν περιγραφή και εικόνα για το καθένα, με πολλές λεπτομέρειες. Μ' αυτή τη μέθοδο της παράλληλης μάθησης, "εικόνα-λόγος", τα μικρά παιδιά εμπλουτίζουν εγκυκλοπαιδικά τις γνώσεις τους για τις σύγχρονες μηχανές, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ερωτήσεις και απαντήσεις.