Μάντεψε που : διάβασε τις ερωτήσεις, άνοιξε τα παράθυρα και μάντεψε που - Gilvan-Cartwright, Chris; Ηλιοπούλου, Μαρία (Μάντεψε, 2004)
α παιδιά ενθουσιάζονται με τους μακρινούς τόπους και τους χώρους διασκέδασης. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει, με εντυπωσιακή εικονογράφησή, δέκα διαφορετικά σημεία χαράς, για αναγνώριση και εξερεύνηση! Τα "παράθυρα" σε κάθε σελίδα δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες. Μ' αυτή τη μέθοδο της παράλληλης μάθησης, "εικόνα-λόγος", τα μικρά παιδιά εμπλουτίζουν εγκυκλοπαιδικά τις γνώσεις τους παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ερωτήσεις και απαντήσεις.