Πολιτική και πολιτισμός - Enzensberger, Hans Magnus, 1929- (Πολιτισμική θεωρία. Κριτική, 2000)
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στα ελληνικά τα δοκίμια του Hans Magnus Enzenberger, που είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της Γερμανίας. Με ειρωνική αλλά και ανατρεπτική διάθεση, με βαθύτητα σκέψης αλλά και οξυδέρκεια, ο Hans Magnus Enzenberger μιλά για την ερειπωμένη Ευρώπη, τη μόδα και το θέατρο των ρούχων, τον αναλφαβητισμό και το επάγγελμα των πολιτικών, το φαινόμενο του τουρισμού και τη σημερινή Γερμανία, τους διανοούμενους ως παραγωγούς μίσους, και για εκείνη τη μορφή της πολυτέλειας που θα έχει περισσότερη ανάγκη ο άνθρωπος στο μέλλον. Δοκίμια από τη σαραντάχρονη συγγραφική δραστηριότητα του Hans Magnus Enzenberger, γραμμένα μ' έναν γοητευτικό, απαράμιλλο τρόπο.