Τρίκαλα : από τον Σεϊφουλλάχ ως τον Τσιτσάνη : οι μεταμορφώσεις μιας κοινωνίας όπως αποτυπώθηκαν στον τύπο της εποχής, 1941-1960. - Κλιάφα, Μαρούλα, 1937- (Κέδρος, 2000)
Αρθρα και φωτογραφίες από παλιές εφημερίδες. Ήρωες και μεγάλες προσωπικότητες που δεν έδρασαν μόνο στα Τρίκαλα αλλά το έργο τους αποτελεί κομμάτι της σημαντικής ιστορίας αυτού του τόπου. Οι δύο προηγούμενοι τόμοι αν και ανήκουν στο χώρο της μελέτης, το κοινό τους υποδέχτηκε σαν να ήταν εικονογραφημένα μυθιστορήματα.