Περίπατος με τον Πλάτωνα : τα ορόσημα στη ζωή μας - Smith, Robert Rowland (Φιλοσοφία / Ψυχογιός, 2012)
Αν η ζωή δεν έχει νόημα, όπως ισχυρίζεται ο Σαρτρ, ποιος ο λόγος να γεννιέσαι; Τι λέει ο Φρόιντ για την απώλεια της παρθενιάς και τι δηλώνει ο Νίτσε για την κρίση της μέσης ηλικίας; Από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, τα πιο δυνατά μυαλά της Ιστορίας έχουν αφιερώσει άπειρο χρόνο προσπαθώντας να εντοπίσουν την πραγματική σημασία που έχουν τα ορόσημα στη ζωή μας. Ο Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ συγκεντρώνει για πρώτη φορά όλες αυτές τις σκέψεις σ ένα έξυπνο βιβλίο-ταξίδι στις καλές και τις κακές στιγμές της ζωής. Αντλώντας στοιχεία από τη φιλοσοφία, την τέχνη, τη λογοτεχνία και την ψυχολογία, εξερευνά το νόημα των παγίδων που όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ο αναγνώστης θα μάθει από τον Αριστοτέλη για το σχολείο, από τον Απόστολο Παύλο για τον έρωτα, από τον Κικέρωνα για τη σοφία των γηρατειών. Είτε πρόκειται να αρχίσει μαθήματα οδήγησης είτε να παντρευτεί, είναι βέβαιο ότι το βιβλίο αυτό θα τον διασκεδάσει και θα τον συντροφέψει ευχάριστα.