Η κρύπτη του Λαζάρου : οχτώ αιώνες απόκρυψης ενός θανάσιμου μυστικού - Harper, Tom, 1977- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2011)
Στο Λονδίνο, χωμένη βαθιά στο οικονομικό κέντρο της πόλης, η Τράπεζα Μανσαλβάτ είναι μικρή, αφανής, εχέμυθη και ασύλληπτα πλούσια. Όταν η Έλι Στάντον, πάμφτωχη τελειόφοιτη στο πανεπιστήμιο, καλείται απροσδόκητα να δουλέψει εκεί, ο κόσμος προνομίων που της ανοίγεται μοιάζει ιδανικός. Αλλά η τράπεζα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Σύντομα η Έλι συνειδητοποιεί ότι η ζωή της ανήκει στους εργοδότες της - που παρακολουθούν κάθε της κίνηση. Γιατί θαμμένος στους μεσαιωνικούς υπόγειους θαλάμους της τράπεζας βρίσκεται ένας άγρυπνα φρουρούμενος θησαυρός ανυπολόγιστης δύναμης, ο οποίος, εν αγνοία της Έλι, συνδέεται άμεσα με την ιστορία της οικογένειάς της. Θέλοντας και μη, η Έλι εμπλέκεται σε μια ξέφρενη κούρσα ενάντια στο χρόνο, κυνηγημένη από την τράπεζα και ακολουθούμενη από το παρελθόν της. Μοναδική της ελπίδα σωτηρίας είναι να φέρει στο φως το μυστικό που είναι θαμμένο στο υπόγειο θησαυροφυλάκιο. Το να μπει εκεί μέσα είναι μόνο η αρχή...