Η μάγισσα της σκιάς - Paver, Michelle (Σύγχρονο ξένο μυθιστόρημα, 2004)
Η Εδέμ είναι ένα σπίτι ερειπωμένο, στα βάθη της πλούσιας τζαμαϊκανής ζούγκλας, με μια ομορφιά στοιχειωμένη -τα τελευταία απομεινάρια εός μεγάλου κτήματος που χτίσανε σκλάβοι. Εγκαταλειμμένο επί δεκαετίες, μαγεύει ακόμα τις γενιές που έρχονται. Ένα μέρος γεμάτο όνειρα, μαγεία, τρέλα. Κόσμους μακριά, στη Σκοτία, η ανέμελη παιδική ηλικία της δεκάχρονης Μάντλιν τελειώνει κι αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη τη νεογέννητο αδερφή της Σόφι. Τα δυο κορίτσια ζουν απόκληρα στο βικτοριανό Λονδίνο, ώσπου η Μάντλιν αρπάζει την ευκαιρία να δραπετεύσει. Επιτρέφει στην παρακμασμένη τζαμαϊκανή φυτεία απ' όπου ξεκίνησε η ζωή της. Εκεί βρίσκει την Εδέμ κι αναμετριέται με τις σκιές απ' το παρελθόν της.