Η Βαρκελώνη του Μανόλο : τρεις περιπέτειες του Πέπε Καρβάλιο : Οι θάλασσες του Νότου, Ο ελληνικός λαβύρινθος, Το βραβείο - Montalban, Manuel Vasquez, 1939-2003 (Μεταίχμιο, 2012)
Kανείς στη Βαρκελώνη δεν αναφέρει τον Μονταλμπάν με το επίθετο ή το πλήρες όνομά του. Όλοι τον λένε Μανόλο, ακόμα και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Μανόλο συμβολίζει για τους Βαρκελωνέζους την ψυχή της Βαρκελώνης... "Οι θάλασσες του Νότου", "Ο ελληνικός λαβύρινθος" και "Το βραβείο" είναι τρία εξαιρετικά μυθιστορήματα. Ο αναγνώστης θα τα απολαύσει. (από το πρoλογικό σημείωμα του Πέτρου Μάρκαρη) Ο παρόν τόμος περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Μονταλμπάν στα οποία πρωταγωνιστεί η Βαρκελώνη και φυσικά το άλτερ έγκο του συγγραφέα ο απολαυστικός Πέπε Καρβάλιο, ένας ιδιόρρυθμος ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην κομμουνιστής και πρώην πράκτορας της CIA, λάτρης του καλού φαγητού και των ωραίων γυναικών, που συνηθίζει να καίει στο τζάκι του τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρoλογικό σημείωμα: Πέτρος Μάρκαρης.