Το μοναστήρι - Καρνέζης, Πάνος, 1967- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2010)
"Απροσδόκητα αλησμόνητο, οι λεπτομέρειές του καρφώνονται σαν κομμάτια από γυαλί στο σημείο της φαντασίας που ανταποκρίνεται στη γνήσια μυθοπλασία". ("The Times Literary Supplement") Σε μια ερημική τοποθεσία της ισπανικής σιέρας στέκεται το μισογκρεμισμένο μοναστήρι της Παναγίας του Ελέους. Εκεί ζουν έξι μοναχές που έχουν εγκαταλείψει τον κόσμο με τη θέλησή τους για να αφοσιωθούν στο Θεό, στην απομόνωση και στη σιωπή. Η ανακάλυψη, όμως, μιας βαλίτσας στην είσοδο του μοναστηριού θα έχει απροσδόκητες συνέπειες. Η ζωή των μοναχών θα αλλάξει κι η ηγουμένη Μαρία Ινές θα καταλάβει πως ακόμα και σε αυτό το απομακρυσμένο καταφύγιο είναι αδύνατο να ξεφύγει από τον έξω κόσμο και το παρελθόν της.