Για μια χούφτα βινύλια - Παπαδημητρίου, Χίλντα, 1957- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2011)
Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της γνωστής μεταφράστριας Χίλντας Παπαδημητρίου "Για μια χούφτα βινύλια". Ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος πλησιάζει τα σαράντα, αλλά ζει ακόμη με τη μητέρα του και απασχολείται σε δουλειές ρουτίνας στη ΓΑΔΑ. Και τώρα, για πρώτη φορά του αναθέτουν τη διαλεύκανση μιας ανθρωποκτονίας. Πρέπει να βάλει τα δυνατά του να βρει τον δολοφόνο, αφού λαχταράει να κάνει καριέρα ντετέκτιβ, σαν τους ήρωες των αστυνομικών βιβλίων που διαβάζει. Εντούτοις, η δολοφονία του συλλέκτη δίσκων βινυλίου Σταμάτη Παυλίδη αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια παρέα ανθρώπων που όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Και ο Χάρης θα αναρωτηθεί: "Μα είναι δυνατόν να σκοτώσει κανείς για μια χούφτα βινύλια;". Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πάμπολλες μουσικές ροκ αναφορές που θα συγκινήσει εκτός από τους λάτρεις του αστυνομικού και τους μουσικόφιλους.