Πως να εκπαιδεύσετε το δράκο σας How to Train Your Dragon - DeBlois, Dean; Sanders, Chris; DeBlois, Dean (Paramount Pictures, 2010)
Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας (αγγλικά: How to Train Your Dragon) είναι ο τίτλος αμερικανικής ταινίας φαντασίας κινουμένων σχεδίων σε μορφή 3D, παραγωγής 2010 και βασίζεται στο βρετανικό ομότιτλο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κόουελ. Την ταινία σκηνοθέτησαν οι Κρις Σάντερς και ο Ντιν ΝτεΜπλουά, οι οποίοι σκηνοθέτησαν επίσης την ταινία της Disney Λίλο & Στιτς (Lilo & Stitch, 2002). Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους είναι οι Τζέι Μπαρουσέλ, Τζεράρντ Μπάτλερ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ και Ντέιβιντ Τέναντ Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μυθικό Βίκινγκ κόσμο, όπου ένας νεαρός Βίκινγκ έφηβος ονόματι Χίκαπ επιδιώκει να ακολουθήσει την παράδοση της φυλής του και να γίνει ένας δρακοφονιάς. Μετά τη σύλληψη του πρώτου του δράκου, και με την ευκαιρία να κερδίσει την αποδοχή της φυλής, διαπιστώνει πως δεν έχει πλέον την επιθυμία να τον σκοτώσει και αντ' αυτού γίνεται φίλος μαζί του.