Σαν παραμύθι - Morton, Kate, 1976- (Ωκεανίδα, 2009)
Ένα εγκαταλειμμένο παιδί... Τις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα κοριτσάκι, η Νελ, βρίσκεται εγκαταλειμμένο σ' ένα πλοίο για την Αυστραλία. Μια μυστηριώδης γυναίκα, η συγγραφέας, που υποσχέθηκε να την προσέχει, εξαφανίστηκε χωρίς ν' αφήσει ίχνη. Ένα τρομερό μυστικό... Το βράδυ των γενεθλίων της, όταν έκλεισε τα είκοσι ένα, η Νελ μαθαίνει ένα μυστικό που θ΄ αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Πολύ αργότερα, ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει την αλήθεια, που την οδηγεί στις ανεμοδαρμένες ακτές της Κορνουάλης και σ'ένα αρχοντικό που ανήκε κάποτε στην αριστοκρατική οικογένεια Μαουντράσετ. Μια μυστηριώδης κληρονομιά... Όταν πεθαίνει η Νελ, η εγγονή της η Κασσάνδρα δέχεται μια απροσδόκητη κληρονομιά. Το Κλιφ Κότατζ κι ο ξεχασμένος του κήπος είναι περιβόητα στους ντόπιους της Κορνουάλης για τα μυστικά που κρύβουν. Μυστικά για την καταραμένη οικογένεια Μαουντράσετ και την προστατευόμενή τους Ελάιζα, μια συγγραφέα σκοτεινών βικτοριανών παραμυθιών. Εκεί η Κασσάνδρα θ' ανακαλύψει τελικά την αλήθεια για την οικογένεια Μαουντράσετ και θα λύσει το παλιό μυστικό ενός μικρού εγκαταλειμμένου παιδιού.