Τα μυστικά της ζωής - Rowe, Dorothy, 1930- (Η ψυχολογία σήμερα, 2003)
Ένα βιβλίο απλό, προσιτό και σοφό αλλά κάθε άλλο παρά πρόχειρο. Διαβάζεται ευχάριστα, δίνει ουσιαστικές και υπεύθυνες συμβουλές για τη ζωή, είναι καλογραμμένο, σοβαρό και χιουμοριστικό ταυτόχρονα, χωρίς επιστημονική υπεροψία απέναντι στον απλό αναγνώστη. Η Ντόροθυ Ρόου καταπιάνεται με φαινομενικά βαριά θέματα με το δικό της πνευματώδη τρόπο. Η φιλοσοφία ζωής που προτείνει είναι πλήρης και τόσο ξεκάθαρη, που «μένει» στον αναγνώστη και τον ανανεώνει, δίνοντάς του τη δύναμη να κατανοήσει τον εαυτό του, τα πραγματικά κίνητρα και τις προτεραιότητές του στη ζωή. «Το μυστικό της ζωής είναι ότι δεν υπάρχει μυστικό», τονίζει η Ρόου. «Το μυστικό αυτό είναι η σοφία της ζωής και δε χρειάζεται καμιά φοβερή νοημοσύνη, ούτε κάποια εκπληκτική μόρφωση, για να κατανοήσεις και να μάθεις να χρησιμοποιείς αυτή τη σοφία».