Πίσω από τους καταρράκτες - Oates, Joyce Carol, 1938- (Μεταίχμιο, 2006)
Ένας άντρας δρασκελίζει το κιγκλίδωμα και πέφτει στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ένας νιόπαντρος, που αφήνει πίσω τη γυναίκα του, την Αρία Έρσκιν, στη γαμήλια σουίτα τους, το πρωί μετά ο γάμο τους. Η «Νεόνυμφη Χήρα των Καταρρακτών», όπως θα γίνει γνωστή η Αρία, αρχίζει μια επταήμερη αναζήτηση μέσα στην ομίχλη, ελπίζοντας ότι το πτώμα του θα βρεθεί. Στο πλευρό της θα σταθεί σ' όλη τη διάρκεια της έρευνας ο εργένης δικηγόρος Ντερκ Μπάρναμπι, ο οποίος γοητεύεται αναπάντεχα από την απόκοσμη ματιά αυτής της απλής, παράξενης γυναίκας και την ερωτεύεται αν και δεν έχουν ανταλλάξει ούτε λέξη. Αυτό που ακολουθεί είναι η παθιασμένη ερωτική σχέση τους, ο γάμος και τα παιδιά -μια φαινομενικά τέλεια συμβίωση. Αλλά η τραγωδία με την οποία άρχισε η κοινή ζωή τους έχει αφήσει πάνω τους τη σκιά της...