Το μυστικό χειρόγραφο της Χάννα - Brooks, Geraldine (Ωκεανίδα, 2009)
1996. Η Χάννα Χηθ, μια παθιασμένη με τη δουλειά της ερευνήτρια σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει την πιο φιλόδοξη αποστολή στην καριέρα της: Να συντηρήσει και ν' ανασυνθέσει την ιστορία ενός εκπληκτικού, εικονογραφημένου Εβραϊκού χειρογράφου, που δημιουργήθηκε στην Ισπανία του 15ου αιώνα και ανακαλύφθηκε από τύχη σε μια βομβαρδισμένη βιβλιοθήκη του Σεράγεβο. Μια σειρά από παράξενα ευρήματα -τα φτερά μιας πεταλούδας, μερικές σταγόνες κρασιού με αίμα, λίγοι κόκκοι αλατιού, μια άσπρη τρίχα- θα τη βοηθήσουν να ξεκλειδώσει το ταραχώδες παρελθόν του βιβλίου και ν' αποκαλύψει τις δραματικές ιστορίες των ανθρώπων που το δημιούργησαν, αλλά κι εκείνων που ρισκάρισαν τα πάντα, για να το προστατέψουν.