Αλλάζοντας θέσεις - Lodge, David, 1935- (Πόλις, 1975)
Tο Αλλάζοντας θέσεις εκτυλίσσεται στην περίοδο των φοιτητικών εξεγέρσεων στο Mπέρκλεϊ. Διαδραματίζεται παράλληλα σε Αγγλία και Αμερική, όταν δύο καθηγητές πανεπιστημίου ανταλλάσσουν θέσεις, χώρες, γυναίκες και νοοτροπία. «Γνώση και χιούμορ, σοβαρότητα και παρωδία συνεργούν στο να μας δώσουν ένα ευχάριστο κείμενο. Τα μυθιστορήματα του Λοτζ είναι συνάμα διασκεδαστικά και σοβαρά, παιγνιώδη και σκεπτικιστικά.» Δημ. Tζιόβας