Ιστορία του Ελληνικού Έθνους : στην κοινή νεοελληνική γλώσσα : συμπληρωμένη και επικαιροποιημένη μέχρι το 2004 - Παπαρρηγόπουλος, Κωνσταντίνος Δ., 1815-1891 (National Geographic, 2011)
Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Είναι ο ιστορικός που ταξινόμησε την ελληνική ιστορία σε τρεις μεγάλες περιόδους, αρχαία, βυζαντινή και νέα. Είναι ο επιστήμονας που αντιμετώπισε τις απόψεις που δεν αναγνώριζαν τη συνέχεια του ελληνικού έθνους. Ένα πνεύμα σπινθηροβόλο, με γραφή εντυπωσιακά ζωντανή, ελκυστική και διδακτική, που προσθέτει στην τεκμηριωμένη αφήγηση τη διαχρονική χρησιμότητα της ιστορικής γνώσης.