Η οθωμανική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα = Yunanistan'da osmanli mimarisi = Ottoman architecture in Greece. - Konuk, Neval (Stratejik Araştırmalar Merkezi, 2010)
(. . .) Η οθωμανική παρουσία και δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει τον εικαστικό χαρακτήρα και να μη μετάσχει στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας πολλών τόπων. Και όπως ακριβώς οι λέξεις παρεισέφρησαν στη γλώσσα, με ανάλογο τρόπο τα οθωμανικά αρχιτεκτονήματα και έργα δημόσιου χαρακτήρα διατηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στο σύγχρονο ελληνικό τοπίο ως δήλωση ανάμνησης και σεβασμού στο "Άλλο", το διαφορετικό και συχνά ξένο, που όμως η σύγχρονη χώρα δεν το αποξενώνει και δεν το αποποιείται. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)