Κανείς δεν είναι τέλειος : στραβά δόντια, γυαλιά, συλλαβές που μπλέκονται καθώς μιλάς, πεταχτά αυτιά, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα μικρά ελαττώματα της δικής σου εμφάνισης αλλά και των άλλων - Gomboli, Mario (Οι συμβουλές του μικρού λύκου, 2000)
Στραβά δόντια, πεταχτά αυτιά, συλλαβές που μπλέκονται καθώς μιλάς, λίγα κιλά παραπάνω: όλα αυτά μπορεί να μας κάνουν να μη νιώθουμε ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας. Σ' αυτό το βιβλίο ο Μικρός Λύκος βοηθάει το φίλο του, το Ασχημόπαπο, να καταλάβει ότι συχνά, αυτά που θεωρούνται ελαττώματα και μειονεκτήματα, είναι μόνο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας μας και που μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους και κυρίως μοναδικοί.