Λύκος έξω από την πόρτα - Ward, Nick (Άγκυρα, 2001)
Ένα απλό, χαριτωμένο και πρωτότυπο παραμύθι που μιλά για το λάθος να κρίνουμε τον άλλον όχι σύμφωνα με τα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά με βάση τις ιδέες που από πριν έχουμε σχηματίσει γι' αυτόν. Στην ουσία είναι ένα παραμύθι που καταγγέλλει τον ρατσισμό και γι' αυτό είναι επίκαιρο, ενώ βοηθά τους μικρούς αναγνώστες του να γνωρίζουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κρίνουν και να επιλέγουν τους φίλους τους.