Τα μεθυσμένα καλοκαίρια του έρωτα : μυθιστόρημα - Μπιρμπίλη, Ελένη, 1958- (Κέδρος, 1997)
Ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται στη στοά του Μοδιάνο. Είναι αργά και για τους δύο. Ο καθένας προσπαθεί να γιατρέψει τις δικές του πληγές, να υποτάξει τις δικές του αδυναμίες και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η σχέση τους είναι πλατωνική. Είναι μια νέα ελπίδα για ζωή. Μια καινούρια ζωή που δε θα ξεφύγει πάλι μεσ απ τα χέρια τους, ένα αίσθημα που θα τους εξιλεώσει για την ατολμία τους. Κι όμως...