Ήρωες : μυθιστόρημα - Loriga, Ray (Καστανιώτης, 1998)
Πρόσωπα καθημερινά, εξόριστα από τον κόσμο της εφηβείας, οι «ήρωες» χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν την ειρωνεία, το λυρισμό, τη νοσταλγία. Το βιβλίο αυτό είναι φτιαγμένο από σκέψεις που κραυγάζουν, πρόχειρες σημειώσεις στο περιθώριο της καθημερινότητας, μεταφορές που σφίγγουν σαν τανάλιες. Είναι ένα βλέμμα καθαρό, απλό και ειλικρινές, ίδιο μ' ένα ροκ τετράστιχο.