Τα πέπλα της στάχτης - Holenia, Alexander Lernet (Opera, 1994)
Το 1915 μια ομάδα 120 ιππέων διασχίζει την απέραντη ουγγρική πεδιάδα. Αθελά τους εισέρχονται σ’ ένα παράξενο βασίλειο που δεν ανήκει στον κόσμο των ζωντανών, αλλά ούτε και των νεκρών. Εκεί, ο βαρόνος Μπάγκε συναντά την απόλυτη και τέλεια γυναίκα. Όμως, στο βασίλειο αυτό, ο χώρος και ο χρόνος παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα... Τα πέπλα της στάχτης τιμήθηκαν με το βραβείο Kleist.