Μαραμπού και Πούσι - Καββαδίας, Νίκος, 1910-1975 (Κέδρος, 1975)
Το μεγάλο κοινό γνώρισε τον Καββαδία απο την έκδοση του '61 του «Γαλαξία» και των δυο συλλογών του ποιητή,σε έναν τόμο με τίτλο : «Μαραμπού & Πούσι»,σχήμα μικρό 12Χ17 εκ..Στα 1964 επενεκδίδεται και στα 1965 ξανατυπώνεται με ελάχιστες βελτιώσεις και θα εξακολουθήσει μέχρι να αναλάβει ο «Κέδρος» τη συνέχεια που στα 1973 θα εχει φτάσει τις 5 νέες εκδόσεις το δίπτυχο του Μαραμπού, που δεν παρουσιάζεται σαν έκδοση τσέπης πια, αλλά με καλό χαρτί επισήμως και αργότερα η «Άγρα» ακόμα προσεκτικότερα θα τυπώνει τα πάντα,με προμετωπίδες και σχέδια των διασημότερων Ελλήνων ζωγράφων (Μόραλη-Τσαρούχη κ.α.) Τα δυο βιβλία,που έχουν 15 χρόνια διαφορά θα τυπωθούν μαζί και θα γίνουν το ενιαίο «Μαραμπού & Πούσι» και έτσι θα συγκινήσουν το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό - όλων των κατηγοριών όλων των τάσεων,όλων των ηλικιών και πάντα πρώτα τους νέους.(Η διάσπασή τους τελευταία ξανά σε δυο χωριστά βιβλία μόνο φιλολογική η εμπορική αξία έχει και δεν προσφέρει κατά τη γνώμη μας στην διάδοση του έργου του ποιητή).