Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα : ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ανατροφή υπεύθυνων παιδιών - Gordon, Thomas, 1918-2002 (Ερευνητές, 2009)
Ένα πρωτοποριακό βιβλίο που βοήθησε εκατομμύρια γονείς - Μπορείτε να μάθετε τα παιδιά σας πώς να αναλαμβάνουν τα ίδια τα προβλήματά τους και πώς να τα λύνουν; - Γνωρίζετε πώς να αποφεύγετε τις παγίδες της μη αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά σας; - Ξέρετε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο "μη ήττας" για την επίλυση των συγκρούσεων; - Ακούτε τα παιδιά σας με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε εκείνα να σας μιλούν, και τους μιλάτε έτσι ώστε κι εκείνα να σας ακούνε; Η μέθοδος που αναπτύσσεται στο βιβλίο αυτό, η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα ή ΕΑΓ, ξεκίνησε πριν από σαράντα περίπου χρόνια ως ένα απλό αλλά ουσιαστικό πρόγραμμα που δίδασκε στους γονείς πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, και παρουσίαζε, βήμα προς βήμα, συμβουλές επίλυσης των οικογενειακών συγκρούσεων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά να είναι όλοι νικητές.