Οι Μακεδόνες στη διασπορά : 17oς, 18ος και 19ος αιώνας - Κολιόπουλος, Ιωάννης Σ., 1942-; Μιχαηλίδης, Ιάκωβος Δ. (Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, 2011)
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, απαρασάλευτη στον σκοπό της για την επιστημονική υπεράσπιση της Μακεδονίας και της Ιστορίας των Μακεδόνων, κυκλοφορεί με υπερηφάνεια την ανά χείρας έκδοσή της σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Εχέδωρος. Η υπερηφάνεια είναι δικαιολογημένη, επειδή για πρώτη φορά αυτή η μελέτη καταγράφει με πληρότητα και αδιάβλητη τεκμηρίωση την παρουσία και τη δράση των Μακεδόνων στη Διασπορά κατά τους 17ο, 18ο και 19ο αιώνες.