Η κόρη του διπλωμάτη - Goran, Deniz (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2007)
Με φόντο το Λονδίνο, τη Γενεύη, την Τουρκία και το Μπανγκλαντές, Η Κόρη του Διπλωμάτη προκαλεί τις πεποιθήσεις μας για την ορθότητα και την κατάσταση των πραγμάτων, με βιτριολικό χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι; Χρήμα; Σεξ; Αγάπη; Και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους; Διασκεδαστικό, σέξι και δηκτικό, το μυθιστόρημα της Ντενίζ Γκοράν απεικονίζει έναν άκρως αμοραλιστικό, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ωστόσο, κόσμο, όπου τα μέλη της υψηλής κοινωνίας -ή και απλώς οι πλούσιοι- κάνουν τα πάντα για να απολαύσουν λίγη ηδονή. «Την επόμενη μέρα έλαβα μια ντουζίνα κίτρινα τριαντάφυλλα. Για κάποιο άγνωστο λόγο, τα λουλούδια δε με συγκινούσαν ποτέ ιδιαίτερα, αντίθετα με τις περισσότερες γυναίκες που ξέρω. Συγγνώμη, τι να τα κάνεις; Ωραία, υποτίθεται ότι τα βάζεις σε ένα βάζο γεμάτο νερό και τα τοποθετείς κάπου που μπορείς να τα βλέπεις κάθε τόσο και να σκέφτεσαι τον τύπο που σου τα έστειλε. Προφανώς δεν είμαι ρομαντική, γιατί θεωρώ τα λουλούδια έναν άχρηστο μπελά. Τις περισσότερες φορές ξεχνώ την ύπαρξή τους, ακόμα κι όταν τα έχω μπροστά στη μύτη μου, και βαριέμαι θανάσιμα να τους αλλάζω νερό στο βάζο. Για την ακρίβεια, η μόνη φορά που σκέφτομαι τον τύπο που με φλερτάρει είναι όταν πρέπει να τους αλλάξω το νερό, αλλά σας βεβαιώνω ότι μόνο καλές σκέψεις δεν κάνω για το άτομό του».