Η χώρα των χρυσανθέμων - Χερν, Λευκάδιος (Ξένη πεζογραφία, 1998)
Ο Λευκάδιος Χερν υπήρξε πολυγραφότατος. Ο συνολικός όγκος του έργου του ξεπερνά τις τέσσερις χιλιάδες σελίδες. Ο ανά χείρας τόμος δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να παρατηρήσει ότι δεν ήταν απλώς ένας μυθιστοριογράφος αλλά ένας οξυδερκής παρατηρητής, χάρη στον οποίο έχουμε σήμερα μια λεπτομερή καταγραφή των συνθηκών που επικρατούσαν στην Ιαπωνία τον περασμένο αιώνα. Μέσα από τα κείμενα που ανθολογούνται οδηγούμαστε μαζί με τον Χερν στην αποκάλυψη μιας Ιαπωνίας που δεν υπάρχει πια.