Ο Αριστοτέλης σήμερα = Aristotle today : διεθνές συνέδριο Μίεζα-Νάουσα 20-23 Σεπτεμβρίου 2001 = international conference Naoussa-Mieza September 20-23, 2001 ([Δήμος Ναούσης], 2002)
Σήμερα, 2324 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο λόγος του Αριστοτέλους θα ακουσθεί και πάλι. Στον ίδιο τόπο. Στη Σχολή του. Μεγάλοι διανοητές από κάθε γωνιά της γης θα συναντηθούν εδώ, και θα ζωντανέψουν τη σκέψη του μεγάλου Δασκάλου. Του μεγάλου φιλοσόφου, πρώτου και τελευταίου πανεπιστήμονα της ανθρώπινης ιστορίας. Του ανθρώπου που οι ιδέες του, πολλές πρωτοποριακές και σήμερα, διαμόρφωσαν τη σύγχρονη σκέψη και θεμελίωσαν το σύγχρονο πολιτισμό. Ήταν αυτό το Συνέδριο, μια οφειλόμενη τιμή στον μεγάλο Έλληνα. Στον παπανθρώπινο Αριστοτέλη. Στην οικουμενική σκέψη του. Αλλά και μια υποχρέωση προς αυτόν τον τόπο, που φιλοξένησε τον μεγάλο διανοητή στην πλήρη ωριμότητά του. Στον τόπο που ίδρυσε την Σχολή του. Την δεύτερη Σχολή του, μετά το Λύκειο των Αθηνών, όπου σφυρηλάτησε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Αλεξάνδρου του Μεγάλου. Ο Οικουμενικός Αριστοτέλης ο Μέγιστος. Αυτός ο τόπος έπρεπε να γίνει γνωστός. Ήταν υποχρέωσή μας... απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νάουσας, Δημήτρη Βλάχου.