Το λουλούδι του βάλτου : μυθιστόρημα - Paretsky, Sara, 1947- (Μοντέρνοι Καιροί, 2005)
Ο έρωτας που ποτέ δεν γνώρισε. Ο πατέρας που ποτέ δεν συνάντησε. Το κορίτσι που δεν μπόρεσε ν' ανθίσει στα νερά του βάλτου και σημαδεύτηκε από την ολοκληρωτική απουσία του πατέρα. Όλες οι ερωτήσεις της για την ταυτότητα του πάντοτε έπεφταν στο κενό. Μεγάλη πια, σε μια προσπάθεια να επουλώσει το κενό μέσα της και να βρει ψυχική γαλήνη, επιχειρεί να αναζητήσει τον άνθρωπο που την πρόδωσε, που της στέρησε την χαρά.