Κοιμούνται τα πράγματα, μαμά - Χατζηβασιλείου, Βασίλης Γ., 1947- (Ελληνική λογοτεχνία / Ψυχογιός, 2007)
«??? Ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης ?πραγος, συνεργαζότανε με Σέρβους παρακρατικούς, και παρείχε καταφύγιο στον φυγόδικο Μπάγκσι ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ, για τον φόνο του πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς. Είχαν συνδετήριο κρίκο τους τον Έντι Πετρώφ, βαποράκι της ρωσικής μαφίας και πρώην πράκτορα της Σοβιετικής Ένωσης, του οποίου ο αρχιτέκτονας εξασφάλισε την παραμονή στην Ελλάδα εξαναγκάζοντας την ερωμένη του Ασημένια Μπατζόλα, να τον παντρευτεί. Η Μπατζόλα, της οποίας ο ρόλος διερευνάται, φαίνεται ότι υπήρξε θύμα και θύτης μιας άλλης τακτικής των τρομοκρατών, καθώς ο Παναγιώτης ?πραγος εκμεταλλευόμενος τον έρωτά της, την χρησιμοποίησε εν αγνοία της σε πράξεις που εξυπηρετούσαν την οργάνωση. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην μνηστήρας της Μπατζόλα, συμβολαιογράφος Σωτήρης Φιδές, ο οποίος σε μια ύστατη προσπάθεια να την αποσπάσει από τα πλοκάμια του αρχιτέκτονα, τυφλωμένος από ερωτική ζήλια, μίσθωσε κάποιους τραμπούκους για να τον φοβερίσουν. Στην πάλη που ακολούθησε τραυματίστηκε ο αρχιτέκτονας και νοσηλεύτηκε για βραχύ χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο. Αργότερα, κατόπιν εντολής του ?πραγου, δράστες και ηθικός αυτουργός, τιμωρήθηκαν ανηλεώς από τον ΄Εντι Πετρώφ, ο οποίος ως γνωστόν, βρέθηκε προ ημερών πνιγμένος στο Θερμαϊκό. Ο θάνατός του Ρώσου αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου.