Μια μύγα στο Μπρόντγοθεϊ - Unger, Heinz Rudolf, 1938- (Νεανική βιβλιοθήκη : Ταξίδια με τη φαντασία, 1993)
Η ιστορία μιας υπέροχης μύγας που είναι σταρ στα θέατρα του Μπρόντγουεϊ. Αλλά και η ιστορία ενός δημοσιογράφου που ξεκινάει να κάνει ανταπόκριση για κάποια σταρ του Χόλλυγουντ. Στο βιβλίο αυτό εμφανίζονται επίσης ένα γέρικο κογιότ, ένα τσούρμο Ινδιάνοι, δεινόσαυροι και βατράχια, μια κατσαρίδα με το καλλιτεχνικό όνομα Κοκορόκα, ένας Ελβετός, η λευκή πριγκίπισσα των γάτων, ένα ροζ ασανσέρ, ένα φωσφορόψαρο και... ένας πειναλέος χοντρός κοκκινοτρίχης γάτος, ονόματι Γκρίνγκο. Όλοι αυτοί και άλλα πολλά συμμετέχουν σε αυτό το όμορφο μυθιστόρημα του Χάιντς Ρ. Ούνγκερ, που αφηγείται με χιούμορ, φαντασία, παιδική αφέλεια και ανθρωπισμό τις παράλληλες ιστορίες των βασικών ηρώων.