Μέγας Αλέξανδρος : τα παιδικά του χρόνια - Γραμμένος, Μπάμπης (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους ;, 1992)
Πώς να ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος σαν παιδί; Ποια ήταν τα ενδιαφέροντά του, οι αντιδράσεις του, τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του; Σχεδόν σε κάθε λαό συναντάμε κάποιο θρύλο για τον Αλέξανδρο, που ανέβηκε στον μακεδονικό θρόνο σε ηλικία είκοσι χρόνων.