Πριν απ' το ηλιοβασίλεμα : μια ιστορία αγάπης - Ελευθερίου, Μάνος, 1938-2018 (Ελληνική πεζογραφία / Μεταίχμιο, 2011)
Το νέο μυθιστόρημα του μεγάλου δημιουργού Μάνου Ελευθερίου που συνιστά ένα είδος συνέχειας του διακεκριμένου και πολυαγαπημένου "Καιρού των χρυσανθέμων" (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005). Ο Μάνος Ελευθερίου επιστρέφει στον χώρο που σταθερά τον εμπνέει, στο θέατρο, και στήνει μια συναρπαστική σύναξη ηθοποιών και θεατρικών ρόλων, λίγο πριν πέσει η αυλαία. Ρόλοι και ηθοποιοί συνδιαλέγονται, ερωτοτροπούν, αντιπαρατίθενται σ'ένα μεθυστικό γαϊτανάκι, σε μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης. Ένα ποιητικό νοσταλγικό μυθιστόρημα που αποτίει φόρο τιμής στον κόσμο του θεάτρου και γεφυρώνει το φανταστικό με το πραγματικό. Ο τίτλος του βιβλίου είναι δανεισμένος από το ομώνυμο θεατρικό έργο του γερμανού δραματουργού Γεράρδο Χάουπτμαν.