Τρόφιμα : ένας πρακτικός οδηγός για την προστασία του πλανήτη - Bramwell, Martyn (Γαλάζιος πλανήτης, 2001)
Πρέπει να προστατεύουμε τον κόσμο όπου ζούμε -για το δικό μας καλό και το καλό των επόμενων γενεών. Αυτό το βιβλίο στρέφει την προσοχή σου στα πιο φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα και προτείνει αποτελεσματικούς τρόπους για το πώς να παράγουμε περισσότερα και καλύτερα τρόφιμα, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον. Ειδικοί επιστήμονες εξηγούν τα επίκαιρα προβλήματα, ενώ επαγγελματίες του χώρου της διατροφής καταθέτουν τις μαρτυρίες τους. Με εύκολα πειράματα σε βοηθά να κατανοήσειςς διάφορα φαινόμενα που σχετίζονται με την παραγωγή και τη συντήρηση των τροφίμων. Σου προτείνει δράσεις, οι οποίες με πρακτικό τρόπο σε βοηθούν να διατηρήσεις υγιή τον πλανήτη μας. Περιέχει έναν πλήρη κατάλογο περιβαλλοντικών οργανώσεων και δικτυακών τόπων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.