Το μαγικό βουνό : μυθιστόρημα - Mann, Thomas, 1875-1955 (Κλασική λογοτεχνία, 1989)
Μια επίσκεψη στο σανατόριο "Μπέργκχοφ" της Ελβετίας στοίχισε στον Χανς Κάστορπ επτά χρόνια διαμονής σ' αυτό. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας τον ξέκοψε από τη ζωή της πεδιάδας και τον καθήλωσε εκεί ψηλά, στο Μαγικό Βουνό, στην απομονωμένη κοινωνία των ασθενών. Έρμαιο της αδράνειας και αιχμάλωτος της συνήθειας, έφτασε να ζει σε μια "οργιαστική μορφή ελευθερίας". Κανένας δε ρωτούσε γι' αυτόν και για κανένα δε ρωτούσε εκείνος. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το νεαρό ήρωα, απλοϊκό και στεγνό από γνώσεις, για να περάσει έναν πλούτο φιλοσοφικών και επιστημονικών ιδεών μέσα από τις ατέρμονες συζητήσεις των αντικρουόμενων δασκάλων του, Νάφτα και Σετεμπρίνι, και κλείνει το μύθο του με το κορυφαίο μήνυμα, το μήνυμα της αγάπης.