Μάκμπεθ - Shakespeare, William, 1564-1616 (Άπαντα Σαίξπηρ, 1992)
Κανένα ναρκωτικό δε μεθάει τόσο το άτομο, δεν του προκαλεί τόση ευφορία μέσα του, μεγαλώνοντάς τη απεριόριστα και ασυγκράτητα, όσο η Εξουσία. Η τραγωδία «Μακμπέθ» είναι η τραγωδία της φιλοδοξίας. Ο πόθος που πιάνει δύο ανθρώπους, εδώ τον Μακμπέθ και τη λαίδη Μακμπέθ, για το μεγαλείο της εξουσίας, είναι τόσο ασυγκράτητος, που εξουδετερώνει μέσα τους κάθε αποτρεπτική δύναμη και κάνει το κακό αναπότρεπτο και αφεύγατο.