Τα μυστικά της παλίρροιας - Paton Walsh, Jill, 1937- (Ψυχογιός, 2002)
Η Στέλα είναι ζωγράφος, με πλούσια καλλιτεχνική φλέβα. Γυναίκα δυναμίκή και αντικομφορμίστρια, έχει μεγαλώσει μόνη την κόρη της Μάριαν με τρόπο ξένο προς την ιδιοσυγκρασία της κοπέλας, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Η Μάριαν έχει συγκεχυμένες εικόνες από την παιδική της ηλικία, από μια σπηλιά κοντά στη θάλασσα, όπου είχε αναγκαστεί να καταφύγει κάποτε. Αυτό που πραγματικά την απασχολεί είναι η ταυτότητα του πατέρα της, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει, η Στέλα όμως ποτέ δεν της αποκάλυψε ποιός ήταν. Η Μάριαν, ώριμη γυναίκα πια, νιώθει περίργα ψάχνοντας τα πράγματα της μητέρας της όταν αυτή πεθαίνει. Έχει αφήσει πίσω της ένα χάος, ένα κουβάρι από μυστήρια που η Μάριαν, με τη βοήθεια των παιδιών της, παροσπαθεί να ξετυλίξει για να βρεί την άκρη...