Κρίσης λεξιλόγιο : οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν - Βαρουφάκης, Γιάννης (Ποταμός, 2011)
Ο καθηγητής Γιάνης Βαρουφάκης, δυναμική παρουσία στη σημερινή συζήτηση για την ελληνική κρίση, ερμηνεύει ζωηρά και με ακρίβεια τους οικονομικούς όρους που κυκλοφορούν στα οχόμαχα όλων μας, καταδυναστεύουν την καθημερινότητα και υπονομεύουν ή δίνουν ελπίδες στο μέλλον μας. "Το λεξικό τούτο από την μία, εξηγεί τους όρους που αιωρούνται παντού (CDs, Spreads κλπ) ενώ από την άλλη, ελπίζει να διαταράξει την κοινή μας μελαγχολία θέτοντας τους όρους της Κρίσης στο φως της κριτικής".