Καυτή σοκολάτα - Harris, Joanne, 1964- (Ψυχογιός, 1999)
Δες με... πιάσε με... γευσού με... Ένα ερεθιστικό μυθιστόρημα γύρω από την υπέρτατη, αμαρτωλή πολυτέλεια. Αυτή τη μαύρη ερωμένη, τη σοκολάτα! Μια μυστηριώδης άγνωστη, η Βιλαν Ροσέ, καταφτάνει μια μέρα στο γαλλικό χωριό Λανσκνέ και ανοίγει ένα εργαστήριο σοκολάτας απένατι ακριβώς από την εκκλησία. Ο εφημέριος την αντιμετωπίζει αυτόματα ως σοβαρότατη απειλεί για το ποίμνιό του. Ο πόλεμος δεν αργεί να κηρυχτεί ανάμεσά τους και ο κληρικός καταδικάζει στο πυρ το εξώτερον τα εμπορεύματα της νιόφερτης, ως υπέρτατο αμάρτημα. Ξαφνικά, στο μαγαζί της Βιάν,δημιουργείται μια εκρηκτική εστία. Μυστικά ψιθυρίζονται από στόμα σε στόμα, παράπονα εκφράζονται χαμηλόφωνα, όνειρα κρυφά φανερώνονται δειλά. Τα σχέδια της Βιάν για ένα φεστιβάλ Σοκολάτας διχάζουν ολόκληρη την κοινότητα η οποία εμπλέκεται σε μια διαμάχη που κορυφώνεται με το σύνθημα "Εκκλησία ή Σοκολάτα". 'Αραγε, θα μπορούσε ποτέ - κι ενώ τα στόματα υγραίνονται από την προσμονή της ερεθιστικής γεύσης - να αντιπαρατεθεί η επισημότητα της Εκκλησίας στο παγανιστικό πάθος ενός σοκολατένιου εκλέρ; Ένα μυθιστόρημα όπου για πρώτη φορά, η σοκολάτα αποκτά την αληθινή της αξία. Πλούσιο και σπιρτόζικο, το βιβλίο αυτό είναι ένα λογοτεχνικό πανηγύρι για όλες τις αισθήσεις.