Φιλενάδα, φουντουκιά μου - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Χελιδόνια ;, 2011)
Μια αγριοφουντουκιά φύτρωσε τυχαία σε μια γκρίζα γειτονιά της Αθήνας. Μα δεν ήταν καθόλου τυχαία η υπέροχη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα παιδιά της γειτονιάς και το μοναχικό δέντρο. Όταν μια μέρα το δέντρο θα κινδυνέψει από την μπουλντόζα, ολόκληρη η γειτονιά θα προσπαθήσει με πάθος να τη σώσει. Η Φουντουκιά θα γίνει σύμβολο ελπίδας, συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό, και αγάπης για τη φύση, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ανθρωπιάς και συγκίνησης.