Τα επτά ονόματα του ζωγράφου : βίοι φανταστικοί του Έριχ Σεμπάστιαν Μπεργκ - Guillou, Philippe le (Ξένη λογοτεχνία, 1998)
Οι διαδρομές ενός φανταστικού ζωγράφου, από τα νεανικά του χρόνια στη Βαυαρία και την Αμβέρσα της δεκαετίας του 50, μέχρι την καταξίωσή του, στη Ρώμη και το Παρίσι, στα τέλη του εικοστού αιώνα, σε αναζήτηση του μυστικού της ταυτότητάς του και της τέχνης του μέσα από τις σχέσεις, τα οράματά του, τη διπλή ζωή του, συναισθηματική και δημιουργική. Υψηλή λογοτεχνία και μεταφυσική πλοκή από έναν εκ των σημαντικότερων Γάλλων συγγραφέων της εποχής μας.