Η δύναμη του μυρμηγκιού : από το νόημα της χρήσης στην ουσία της θεραπείας - Λυκούδης, Ηλίας Π. (Ερευνητές : ΚΕΘΕΑ, 2009)
"Ένα περιοδικό που μου άρεσε τότε -προτιμούσα δηλαδή να το πάρω παρά να ’χω ένα χιλιάρικο και να πάω να 'γίνω'- ήταν το Εxperiment. Και τώρα που έγινε Γαιόραμα, πήγα και πήρα όλα τα χαμένα τεύχη. (...) Αυτά τα περιοδικά μιλάνε για τα ζώα, μιλάνε για τα φαινόμενα της γης... μιλάνε για τα πάντα... Εxperiment που να μιλάει για τους καρχαρίες, για τους λύκους, για τις αρκούδες... Με συνάρπαζε να διαβάζω πράγματα που με κάνανε να μένω με ανοιχτό το στόμα... Έμενα με ανοιχτό το στόμα διαβάζοντας πόσο μπορεί να πετάει ένα πουλί, πόσο δυνατό είναι το μυρμήγκι..."