Αλέξανδρος Παναγούλης : πρωταγωνιστής και βάρδος της αντίστασης - Πάνος, Αριστείδης Δ. (Ποικίλα Θέματα, 2008)
Περιέχονται οι εισηγήσεις: 1η εκδήλωση, με θέμα: "Ο Αλέκος Παναγούλης που γνώρισα" 1η μέρα - Νικόλαος Νικολαΐδης, "Η διεθνής απομόνωση της χούντας" - Ιωάννης Κλωνιζάκης, "Πρώτες ενέργειες για την απόπειρα" - Ευστάθιος Γιώτας, "Ηθικός αυτουργός της απόπειρας η χούντα" - Κίττυ Αρσένη, "Απαγγελία ποιημάτων" - Στέφανος Ληναίος, "Απαγγελία ποιημάτων" - Ελευθέριος Βερυβάκης, "Γιατί έγινε η απόπειρα" 2η μέρα - Συνέντευξη Αλέξανδρου Παναγούλη - Γεώργιος Μωράκης, "Αγαπούσε την πατρίδα του με πάθος" - Κώστας Ανδρουτσόπουλους, "Απόπειρες απόδρασης" - Στάθης Παναγούλης, "Δυσκολίες για δράση" - Παναγιώτης Κρητικός, "Οι "αγέρωχοι" τύραννοι έσκυψαν το κεφάλι" - Στέφανος Ληναίος, "(Απαγγελία ποιημάτων" - Ελευθέριος Βερυβάκης, "Δευτερολογία - Ψήφισμα" 2η εκδήλωση, με θέμα: "Ο Αλέξανδρος Παναγούλης πρωταγωνιστής και βάρδος της αντίστασης" - Νικόλαος Νικολαΐδης, "Η πολυδιάστατη συμβολή του Αλέκου Παναγούλη στον αγώνα για τη λευτεριά και τη δημοκρατία" - Ελευθέριος Βερυβάκης, "Γιατί υπήρξε ο πρωταγωνιστής και βάρδος της αντίστασης" - Ευστάθιος Γιώτας, "Η δίκη της απόπειρας" - Ευστάθιος Παναγούλης, "Ο αγώνας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και ο Αλέξανδρος Παναγούλης" - Γεώργιος Μωράκης, "Αλέξανδρος Παναγούλης, ο ανυπότακτος δεσμώτης" - Διονύσιος Γιακουμής, "Ο θάνατος του παλικαριού" - Αριστείδης Πάνος, "Ο Αλέκος Παναγούλης και η ποίησή του" - Ελευθέριος Βερυβάκης, "Γιατί συγκλόνισε ο θάνατός του" - Βιογραφικά σημειώματα Παράρτημα - Ντοκουμέντα - "Οι Δημοκρατικοί Σύνδεσμοι την παραμονή του πραξικοπήματος" - "Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στους Δημοκρατικούς Συνδέσμους" - "Αντιστασιακές οργανώσεις και ποινές" - "Οι πρώτες προκηρύξεις της ΕΚΔΑ/ΔΕΚΑ και η δίκη των 31" - "Το παραπεμπτικό βούλευμα" - "Η αγόρευση του βασιλικού επιτρόπου στη δίκη της απόπειρας" - "Η απόφαση του Στρατοδικείου" - "Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για την απόπειρα" Επίμετρο Πρόλογος: Αριστείδης Πάνος. Εισαγωγή: Ελευθέριος Βερυβάκης. Χαιρετισμός: Δημήτριος Παξινός.