Οι τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής - Παπανικολάου, Μιλτιάδης Μ., 1947- (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2007)
Το κτήριο που σήμερα στεγάζει τη Βουλή των Ελλήνων οικοδομήθηκε από το 1836 έως το 1843 ως κατοικία του βασιλιά Όθωνα στη νέα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Τα Ανάκτορα της Αθήνας αποτελούν ένα από τα λαμπρότερα οικοδομήματα του 19ου αιώνα και το πρώτο "νεοκλασικό" κτήριο της Ελλάδας, που μαζί με άλλα δημόσια κτήρια της οθωνικής περιόδου διαμόρφωσαν τον πυρήνα της νέας αρχιτεκτονικής μορφής της πόλης. Το κτήριο συνδέθηκε με ιστορικές εξελίξεις και πολιτικά γεγονότα (π.χ. επανάσταση 3ης Σεπτεμβρίου 1843 για παραχώρηση συντάγματος) της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Λειτούργησε ως κατοικία των βασιλέων της Ελλάδας έως το 1909, φιλοξένησε πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, και από το 1935 αποτελεί την έδρα της Βουλής των Ελλήνων, όπου στεγάζονται και οι βασικές υπηρεσίες της.