Άγιον Όρος : σύγχρονες όψεις - Μυτιληνός, Κωνσταντίνος Γ.; Μυτιληνός, Γιώργος Κ., 1955- (Σχήμα και Χρώμα : ΚΕΘΕΑ, 2007)
Οι αντιθέσεις των σχημάτων και των όγκων, η απόδοση των χρωματικών τόνων, οι αντανακλάσεις του φωτός, οι ουρανοί που δραματοποιούν συχνά τις συνθέσεις και τέλος η καταγραφή λεπτομερειών, όπως σήμαντρα, μαγκανοπήγαδα και άλλα λειτουργικά στοιχεία αναδεικνύουν τη μοναδική ομορφιά και θεϊκή γαλήνη της Αθωνικής πολιτείας.