Καφέ αρκούδα (Ζώα που κινδυνεύουν, 2000)
Η επιβίωση της αρκούδας εξαρτάται από την κατανόηση μιας απλής αλήθειας:η συνύπαρξη της άγριας ζωής με τον άνθρωπο είναι προΰπόθεση για τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη. Μέσα από αυτό το βιβλίο γνωρίστε ένα από τα πιο σπάνια και σημαντικά είδη της άγριας ζωής στη χώρα μας. Μάθετε για τα χαρακτηριστικά της αρκούδας, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές της, τις περιοχές όπου ζει και αναπαράγεται. Στηρίξτε την προσπάθεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να προστατευτούν οι μικροί πληθυσμοί της καφέ αρκούδας, που ζουν σήμερα στις πιο απόμακρες περιοχές των οροσειρών της Πίνδου και της Ροδόπης.