Το κόκκινο περίπτερο : μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας - Van Gulik, Robert, 1910-1967 (Θεμέλιο, 1993)
Το "Κόκκινο περίπτερο", όπου οι εκλεγμένες βασίλισσες της ομορφιάς στο Νησί του Παραδείσου συνήθιζαν να διασκεδάζουν με τους τυχερούς εραστές τους, είναι ο τόπος τριών μυστηριωδών θανάτων που περιλαμβάνουν και έναν που διαπράχθηκε τριάντα χρόνια νωρίτερα. Ο δικαστής Τι επεμβαίνει σ' αυτά τα τρία περίπλοκα προβλήματα με τον μεθοδικό, κοπιώδη τρόπο του, βοηθούμενος από τον πυγμάχο βοηθό του, Μά Γιούνγκ, του οποίου η ερωτική ψυχική διάθεση τον οδηγεί για άλλη μια φορά σε απροσδόκητες περιπέτειες. Μόνο μετά από πολλή δουλειά του μυαλού και των ποδιών του, καταφέρνει ο Δικαστής να ξεμπλέξει τα κουβαριασμένα νήματα και να φέρει στο φως το εκπληκτικό μυστικό του Κόκκινου Περίπτερου.