Αγαπητέ μου εκδότη : οδηγός επιβίωσης για επίδοξους συγγραφείς - Schulz, Charles M. (Ερευνητές, 2008)
Ο Σνούπι - αν και δεν χρειάζεται συστάσεις- είναι ο σκύλος του Τσάρλι Μπράουν. Είναι εξαιρετικά έξυπνος και χαρακτηρίζεται από την έντονη φαντασία του. Αν και ποτέ δε μιλάει, τα λέει όλα με τις εκφράσεις του προσώπου του και τις σκέψεις του... Ο Σνούπι είναι παθιασμένος σε ότι κι αν κάνει, είναι πολυτάλαντος και γεμάτος φιλοδοξίες... Τώρα ανακάλυψε ένα καινούργιο πάθος: θέλει να γίνει συγγραφέας. Με σύμμαχο τη γραφομηχανή του καταγράφει τις εμπνεύσεις του. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα... Δείτε μαζί του πως αγωνίζεται να δώσει τίτλο στο μυθιστόρημά του, πώς δοκιμάζεται σε διάφορα λογοτεχνικά είδη, και πως ο πιστός Γούντστοκ αρχειοθετεί καρτερικά τη μια απορριπτική επιστολή μετά την άλλη... Μια ξεχωριστή συλλογή γεμάτη απολαυστικά κόμικ-στριπ, στην οποία παρακολουθούμε μέσα από το χαρακτηριστικό πνευματώδες χιούμορ του Charles Schulz, τον Σνούπι να επιδίδεται με πάθος στη συγγραφή! Αυτός ο πανέξυπνος σκύλος με την οργιώδη φαντασία δίνει ή τουλάχιστον προσπαθεί να δώσει συμβουλές επιβίωσης σε επίδοξους συγγραφείς κι έμμεσα μας δίνει μαθήματα ζωής με την αποφασιστικότητά του να εκπληρώσει τα όνειρα και τους στόχους του!