Ένα ποντίκι για τη Μέλη ; Το πορτραίτο της Μέλης : ιστορίες με γάτες - Αλεβιζάκη, Πόπη (Αστάρτη, 2002)
Η Νίνα με τη Μέλη προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα επικοινωνίας ανθρώπων-γατιών με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή της νονάς και μιας γλάστρας με γεράνια!